Известие

Collapse
No announcement yet.

Олекотена шайба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Олекотена шайба

Виждам колегата ферарист предлага олекотени шайби за пистовите ремъци които увеличават мощността до 8 кс но до сега не съм чувал дори за такъв вид тунинг някой който го има това нещо може да сподели плюсовете и минусите ,а е доста примамливо 8 кс за 95 лв ?!

Виж първо с колко писти ти е ремъка......
    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 19:37.
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Четох доста за спортните филтри но разбрах че при тях нещата са доста относителни и качват в най добрия случай до 1-2к,с, и струват над 180лв четох и за свещите денсо иридидиум при тях нещата са малко по добре но отново до 1-2 к,с, и струват 240лв ,а олекотената шайба 8кс и е 95 лв ?

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
        Четох доста за спортните филтри но разбрах че при тях нещата са доста относителни и качват в най добрия случай до 1-2к,с, и струват над 180лв четох и за свещите денсо иридидиум при тях нещата са малко по добре но отново до 1-2 к,с, и струват 240лв ,а олекотената шайба 8кс и е 95 лв ?
        Еми нали гледа динотестовете,а и преди време имаше тема за въпросните шайби и колегите бяха много доволни, все пак ти какво очакваш от 1 спортен филтър? Тя колата си взема въздух колкото и трябва може би ако и вкарваш по-студен да имаш някакъв ефект, а за свещите , аз съм с Денсо и не усещам някаква разлика , може би има по-добро изгаряне и примерно разхода да ми е паднал с някаква стотна и също така им дават по-дълъг живот. А все пак тази шайба олекотява двг. с близо 1 кг.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Ами тунинга на един автомобил (особено на нашите атмосферки) е комплекс от неща, които трябва да се направят. Оттук 1-2 коня, оттам 1-2 и те се събират, само че цената не е особено ниска. Разбира се не може да очакваш чудеса и такова повишаване, като например турбиниран двигател.
          А за денсото - ако смяташ да пълниш гушата на родните кожодери давай 240лв. Иначе празтърси се по другите форуми за обяви на едни хора, които внасят от щатите такива и ngk и излизат към 140лв.
          P.S. То и с вариаторите се опитват да ни "клатят" за 320+ лв, ама като има балъци да плащат толкова, ще има и търговци, които и да им искат толкова.
          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 20:25.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Нещо друго освен шайбата сменя ли се ?

Comment

Не - няколко колеги докладваха че и стария ремък става.....но това не е нещо пок което мога да се подпиша, но вероятноста да стане според мен е огромна, но така или иначе ремъка е към 20 кинта, и ще имаш нов все пак.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Само плюсове ли има тава олекотяване четох че двигателя по бързо се развърта на 1-ва но скороста пада и че оборотите на празен ход са по високи
                Самата шайба с по малък диаметър ли е от оригиналната ?

Comment

Колега това да не е шайбата която предлагаше ОЕМ преди време на коляновия вал?
                  АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Само плюсове ли има тава олекотяване четох че двигателя по бързо се развърта на 1-ва но скороста пада и че оборотите на празен ход са по високи
                    Интересно ми е как ще падне скоростта с подмяната на шаибата на пистовия ремък??
                    alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Мда, ефекта е в динамиката, оборотите на празен ход не са по високи, или поне на моята не е така, както и на поне 2 човека с който имам честа комуникация.......с по малък диаметър е от оригиналната, с размера на сингапурската......

Comment

Това за падането на макс. скоростта може да се получи ако олекотиш прекалено маховика, тъй като ще загубиш сериозен инерционен момент, но пак зависи от много неща.

С шайбата няма как да се получи такъв ефект понеже нейните инерционни сили са много малки и положителния ефект при нея не идва толкова от олекотяването а от предавателното число към останалите агрегати задвижвани от нея. На пратика с нея не се повишава мощността на мотора. Просто се получава един резерв от освободен вече въртящ момент респективно и мощност. Мощността на мотора си е пак същата тъй като силите действащи върху буталата са си същите както и преди.

Това, че диното измерва повече не значи, че преди мотора я е нямал тази мощност. Просто тя се е губила в задвижването на агрегатите. Та за това малко е смешно това твърдение, че се увеличава мощността, но така е по-лесно за обяснение
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

привет
                          колеги виждам,че темата е от една година днес и аз се сдобих с такава шайба и утре ще видим какъв ще е ефекта
                          Last edited by lokara; d.m.y г., 19:44.

Comment

колега има ли разлика ? чел съм и по други форуми за вапросната шайба . поздрави !

Comment

Първоначално публикувано от KaloianIvanov Покажи съобщение
                              колега има ли разлика ? чел съм и по други форуми за вапросната шайба . поздрави !
                              Къде по други форуми че ми стана интересно?

Comment

Working...
                              X